Ziemas svētdienas Mazajā ģildē 2022. 1. Adventes koncerts "Stīgās tītā pasaka"

2022. gada nogalē Mazā ģilde piedāvā koncertus koncertu sērijā “Ziemas svētdienas Mazajā ģildē”.

27. novembrī plkst. 19.00 Mazās ģildes Lielajā zālē notiks 1.Adventes koncerts “Stīgās tītā pasaka”, kurā muzicēs Gints Smukais (ģitāra) un Rihards Lībietis (gitāra).

Mākslinieku izvēlētā koncerta programma klausītājus aizvedīs piedzīvojumu pilnā stāstā apkārt pasaulei, kurā caurvīsies rotaļīgi un izklaidējoši muzikāli motīvi ar Āfrikas, Tuvo Austrumu, latviešu tautas mūzikas ietekmēm ar blūzu un džezu. Būs arī vieta nostalģiskai un melanholiskai atkāpei ar labi zināmām melodijām no pasaules un pašmāju autoriem. Mūziķi izrotās programmu ar pašu sacerētām melodijām un improvizācijām no savas orģinālmūzikas daiļrades.

RIHARDS LĪBIETIS ir ģitārists un mūzikas autors, kurš regulāri uzstājas un sadarbojas ar dažādiem latviešu māksliniekiem un grupām, kā arī ir kvinteta «Rihards Lībietis Orchestra» (2015) izveidotājs, grupas mūzikas autors, kā arī producents un izdevējs visiem grupas albumiem.

GINTS SMUKAIS ģitārspēli uzsāka 2008. gadā un trīs gadus vēlāk jau bija sācis pētīt kompozīciju perkusiju pirkstu stilā. Kopš tā laika Gints Smukais regulāri uzstājies koncertos ar savu mūziku, kā arī sadarbojies ar tādiem Latvijā zināmiem mūziķiem kā Jānis Aišpurs, Jānis Stībelis, “MUSIQQ”, Annija Putniņa, “Latvian Voices”, Kristīne Prauliņa, Olga Rajecka.  Mūziķis ir uzstājies arī uz starptautiskām skatuvēm un piedalījies pasaules mēroga konkursos, kuros ir augsti novērtēts kā ģitārists.

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu organizē RKTMC “Mazā ģilde”.

Biļešu cena EUR 5.00 un EUR 2.00 (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

Biļetes https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/123092 un RKTMC “Mazā ģilde”.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem.  Ar visiem svētku pasākumiem Rīgā pavisam drīz varēs iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi pašvaldības sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.