Ukrainas mākslinieku gleznu labdarības izstāde – pārdošana “Kara bērniem”

No 6.oktobra līdz 3.novembrim RKTMC “Mazā ģilde” notiks Ukrainas mākslinieku gleznu labdarības izstāde – pārdošana “Kara bērniem” (“The children of war”) . Pasākuma mērķis – līdzekļu vākšana no kara cietušo Ukrainas sieviešu un bērnu atbalstam.

“Šobrīd fonda aprūpē ir piecas ukraiņu ģimenes, kā arī divi ģimenes bērnu nami, kuros mīt vairāk nekā 20 bērnu. Šo daudzbērnu ģimeņu mājas apšaudēs tika nopostītas, vienā no tām gāja bojā tēvs, kas centās dzēst šāviņa izraisītu ugunsgrēku uz mājas jumta. Labdarībai tiks virzīti 30 – 100 procenti no konkrētas gleznas pārdošanas cenas. Turklāt pircējs pats varēs izvēlēties, kurai ģimenei konkrēti viņš vēlas palīdzēt,” stāsta izstādes organizatore, Ukrainas māksliniece Marija Volina.

Izstādē būs apskatāmi ievērojamas Ukrainas gleznotājas Zinaīdas Haidukas (1937-2012) darbi. Mākslinieces daiļradi raksturo ainava un klusā daba. Viņas izteiksmīgās, dekoratīvās gleznas ir radījušas interesi kolekcionāru vidū un būs cienījama lietišķo vai dzīvojamo telpu rota.

Jaunās Ukrainas mākslinieces Marijas Volinas darbus var pieskaitīt modernā avangarda žanram. Izstādē ir aplūkojami vairāki darbi, kas ir veltīti karam Ukrainā un bēgļu problēmām. Šobrīd, meklējot patvērumu no kara briesmām, Marija dzīvo un strādā Latvijā. Mākslinieces darbs “The Children of war” (“Kara bērni”) ir kļuvis par izstādes galveno darbu.

Informācija par izstādes organizētāju, fonda Patrons of Ukraine dibinātāju Mariju Volinu (Mari Voli):  

Marija Volina ir jauna Ukrainas māksliniece, bijusi aktīva sabiedriskā darbiniece, piedalījusies dažādos sociālos un sabiedriskos projektos, tostarp daudzus gadus – Ukrainas nacionālajā programmā “Gada cilvēks”.

Kara iespaidā Marija nodibināja labdarības fondu “Patrons of Ukraine”, kura mērķis ir palīdzēt sievietēm un bērniem, kas cietuši no kara Ukrainā. Sadarbībā ar Eiropas Savienības māju Rīgā 2022. gada maijā norisinājās mākslinieces pirmā izstāde, kas piesaistīja neskaitāmu diplomātisku misiju pārstāvju un mākslinieku uzmanību. Izstādi apmeklēja vairāk nekā 500 viesu.

Septembra beigās Marija savus izstādīs EDSO atbalstītā labdarības pasākumā.

Novembrī viens Marijas Volinas darbs tiks izlikts “Artembassy” izsolē Rietumu bankā. Visi no tā pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai.

Pasākuma lapa sociālajā tīklā Facebook: https://fb.me/e/2QjAQO4lM

Papildu informācija: Marija Volina: +37129255375, patronsukraine@gmail.com

IEEJA BEZ MAKSAS

Izstādi ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde” sadarbībā ar starptautisko galeriju “Gallery Les Noms” un labdarības fondu “Patrons of Ukraine”.