Koklētāju ansambļa “Cantata” koncerts “Man ir mana zeme – Latvija!”

Latvijas 104. dzimšanas dienas priekšvakarā, 17. novembrī plkst. 18.00 Kultūras un mākslas centrā “Mazā ģilde” izskanēs koklētāju ansambļa “Cantata” koncerts “Man ir mana zeme – Latvija!” . Kopā ar čellistu Valteru Pūci un perkusionistu Uģi Upenieku ansambļa dalībnieces atskaņos gan izcilus koklei un čellam aranžētus latviešu komponistu skaņdarbus, gan īpaši šim notikumam komponista Ērika Ešenvalda radītu jaundarbu koklei, čellam un perkusijām “Mēness apdārzs”. 

Koncerta nosaukums radies iedvesmojoties izcilā latviešu dzejnieka Knuta Skujenieka dzejā. Nebijušā skanējumā ievibrējas pazīstamas Jēkaba Nīmaņa, Emīla Dārziņa, Imanta Kalniņa u.c. komponistu radītas melodijas, kas profesionāli aranžētas koklei, ļauj parādīt latviešu senākā un populārākā tautas instrumenta – kokles bagātīgo, dzidro skaņu krāsu paleti un instrumenta spēles plašās, daudzveidīgās, neierobežotās muzikālās iespējas. Nemainīgi aktuāls pāri laikam un paaudzēm ir arī Knuta Skujenieka daiļrades vēstījums, tādēļ, saaužot mūzikas un vārda spēku vienotā veselumā, aktieris Mārtiņš Počs koncerta programmu papildinās ar Knuta Skujenieka dzeju.

Ansamblī, mākslinieciskās vadītājas Andas Eglītes vadībā, muzicē Pāvula Jurjāna mūzikas skolas absolventes –  Līga Griķe, Dārta Zelma Skrastiņa, Katrīna Anna Skrastiņa, Sabīne Treiguta, kuras kļuvušas par dažādu Latvijas un starptautisku konkursu laureātēm. Nemitīgi pilnveidojot spēles meistarību, tehniku un prasmes, dalībnieces popularizē kokli, kā mūsdienīgu, inovatīvu un izcilu instrumentu, ievērojami mainot gadu gaitā izveidojušos stereotipus par kokli un tā spēlētāju.

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/122600

Biļetes cena EUR 5.00.

Koncertu 0rganizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība koncertorganizācija AVE SOL.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības organizētajiem Latvijas valsts svētku mēneša pasākumiem. Ar visiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi to jaunumiem pašvaldības sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek“.