Kora "Mūza" 75 gadu jubilejas koncerts

2022.0gada 4. novembrī plkst. 19.00 Mazajā ģildē koris “Mūza” atzīmēs 75 gadu pastāvēšanu ar jubilejas koncertu un īpaši veidotu programmu, kurā būs iekļauti kora pēdējo gadu mūsdienu programmu opusi, korim veltīti komponistu skaņdarbi, kā arī kora vēsturē nozīmīgi latviešu komponistu skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies mūzikas autore un soliste Sniedze Prauliņa, aktieris Mārtiņš Meiers, soliste Līga Priede, arfiste Anastasija Kozlova, pianisti Mareta Beitika un Aldis Liepiņš, diriģenti Didzis Kauliņš un Guntis Cimiņš. Jubilejas koncertā korim “Mūza” pievienosies vairāku pēdējo gadu projektu sadarbības partneris koris “Austrums” un tā diriģents Ārijs Šķepasts, kurš maestro Leonīda Vīgnera vadībā strādājis ar vēsturisko kori “Mūza”.

Jubilejas koncertā izskanēs fragmenti no spilgtām kora mūsdienu mūzikas programmām, kurām skaņdarbus radījuši komponisti Raimonds Tiguls, Sniedze Prauliņa un Oulavūrs Arnalds. Koncerta programmā iekļauti skaņdarbi no elektroakustiskas mūsdienu mūzikas programmas kora balsīm un elektronikai “Momentary”, latviešu mūzikas programmas “Visilgāk” kopā ar solisti Līgu Priedi, programmas “Ven Ai Sink”, kuras centrā ir kora balsis un arfa.

Kori “Mūza” ar sākotnējo „LPSR Arodbiedrību Centrālās Padomes strādnieku centrālā kluba jauktais koris“ nosaukumu 1947. gadā dibināja maestro Leonīds Vīgners (1906.-2001.). 1999. gadā koris Didža Kauliņa vadībā atdzimst un kļūst par jauniešu kori. No 2006. gada kora „Mūza“ mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Guntis Cimiņš. Kora “Mūza” darbības pamatā ir jaunas vokālās mūzikas radīšana un izpildīšana, dažādu mūzikas izteiksmes veidu meklēšana, sadarbība ar komponistiem un daudziem profesionāliem mūziķiem. Koris uzstājies daudzos nozīmīgos mūzikas festivālos Francijā, Nīderlandē, Itālijā, ieguvis zelta medaļu Starptautiskā koru konkursā Rimini, Itālijā un  ierakstījis vairākus mūzikas albumus. Koris “Mūza” savās programmās izpilda moderno mūziku, nozīmīgu vietu atvēlot latviešu klasiķiem, kā arī latviešu tautas mūzikai.

IEEJA BEZ MAKSAS

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.