Vecpilsētas teātra iestudējums “SALA”

26. aprīlī plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” lielajā zālē būs skatāms Vecpilsētas teātra iestudējums “SALA”. Latviešu mūsdienu autores Ingas Ābeles lugas Vecpilsētas teātra iestudējuma pirmizrāde notika 2018.gadā. Izrāde nospēlēta 15 reizes dažādos spēles laukumos un jau otro reizi tiks parādīta skatītājiem RKTMC “Mazā Ģilde”.

Izrādes darbība notiek kādā piejūras ciemā. Tā ir attiecību komēdija par cīņu starp brīvības alkām un vēlmi kādam piederēt, par to, kā veidot attiecības,  lai nepazaudētu ne sevi, ne to ko mīli. Vai attiecību krīze liek meklēt atbildes, ko darīt ar savu dzīvi, lai neizolētu sevi kā vientuļu salu?

Lomās: Mārtiņš Eglītis, Inga Braunere- Beke, Guntis Arājs, Diāna Zemribo, Agita Skujiņa, Viesturs  Links, Faina Ņebova, Aleksandrs Gerbutovs.

Vecpilsētas teātris uz  skatuves ir pulcējis dažāda vecuma un profesiju pārstāvjus, kas režisores Edītes Neimanes vadībā rada, eksperimentē, improvizē par mūžīgajām tēmām: ticība, vara, vientulība, naids, mīlestība, atspoguļojot to gan ārzemju, gan latviešu autoru darbu iestudējumos. Teātris regulāri piedalās amatierteātru festivālā “Rīga spēlē teātri” un vairākus gadus ir bijis laureātu izrāžu skaitā. Ar panākumiem teātris ir piedalījies gan pašmāju, gan starptautiskajās teātru skatēs un festivālos.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Iestudējumu “SALA” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”.