Koncerts Otrajās Lieldienās “Spīdi nu, saulīte!”

Koklētāju ansamblis “Teiksma” pirmdien, 18. aprīlī Otrajās Lieldienas pl.17.00, RKTMC “Mazā Ģilde” aicina uz koncertu “Spīdi nu, saulīte!”.

Programmā skanēs Viļņa Salaka, Teiksmas Jansones, Vitas Pinnes latviešu tautasdziesmu apdares par sauli, pavasari, putniem un Lieldienām, kā arī Raimonda Paula, Andra Vecumnieka Vitas Rudušas, Kristīnes Dmitrijevas oriģinālmūzika.

Līdzās pieredzējušajam “Teiksmas” ansamblim muzicēs divi ansambļi no Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas, vadītāja Dace Priedīte, dziedās Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis un programmu vadīs Nacionālā teātra aktieris Artūrs Krūskops.
Ir milzīgs prieks par pirmo koncertu pēc ilgās klusēšanas, par ziediem un dabas mošanos, bet, kamēr pasaulē nebūs miers, arī prieks nebūs pilnīgs, tādēļ moto mūsu koncertam ir

Leona Brieža vārdi:

Cauri vēja brāzmām laužos un pa dziļiem sniegiem brienu.
Gaismiņ, teci man pa priekšu, nepamet jel mani vienu.
Kurš man šobrīd steigsies talkā? Kurš gan iedrošinās mani?
Gaismiņ, teci man pa priekšu, un kā dzidrs zvaniņš skani.
Neļauj mani tumsai panākt. Neļauj mani pārmākt bēdām.
Gaismiņ, teci man pa priekšu, es tev sekošu pa pēdām..

Ieeja koncertā bez maksas.
Tiešraide pieejama:  www.mazagilde.lv un http://www.facebook.com/MazaGilde.

Otro Lieldienu koncertu “Spīdi nu, saulīte!” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”.

Pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Lieldienu programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar Rīgas kultūras centriem. Svētku programma pilnā apjomā apskatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.