Latviešu mūzikas koncerts “Ziemeļmeitas lūkoties..”

Svētdien 20. februārī plkst. 14. 00 RKTMC “Mazā Ģilde”Lielajā zālē vīru koris FRA-CHO-RI aicina uz latviešu tautasdziesmu koncertu “Ziemeļmeitas lūkoties”. Koncertā piedalīsies LNO solists, kora vokālais pedagogs un ģitārspēles meistars Guntars Ruņģis, kā arī ģitārists Jānis Ruņģis.

Koncerta programmā būs dzirdamas tautas dziesmas, kas vēsta par latviešu jaunekļa dzīvi laukos, priekiem un bēdām, jūru, dzimto sētu, mežu un tā iemītniekiem, puiša iecerēm un sapņiem, ziemas gaitām, dzīves grūtībām un ceļojumiem, līgavas lūkošanu, kā arī par viņa uzticamo ceļa biedru – kumeliņu. Tieši tautasdziesmas vēstures satricinājumos ir bijis tas balsts, kas latviešu tautai ļāvis saliedēties, apzināties savas saknes, mūsu kultūras unikalitāti un smelties tajā spēku cīņā ar izaicinājumiem, sašķeltību un pagurumu. Koncertā skanēs arī humoristiskas un deju dziesmas, kas ļaus kausītājiem ne tikai izbaudīt ziemas noskaņas, bet arī aicinās sajust pavasara tuvošanās vēsmas. Dažādos muzikālajos tēlos iejutīsies arī kora solisti. Koncertu vadīs diriģents un kultūras pētnieks Andrejs Mūrnieks.

Ieeja koncertā bez maksas, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Vietu skaits ierobežots.

Koncertu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”