RKTMC “Mazā Ģilde” bērnu mākslas studijas izstāde “Sniegs”

No 14. februāra līdz 19. martam Amatu ielas 3. nama skatlogos apskatāma RKTMC “Mazā Ģilde” bērnu mākslas studijas izstāde “Sniegs”. Jauno mākslinieku zīmējumos apskatāmas visdažādākās ziemas krāsas un noskaņas.

Stāsta studijas vadītāja Kristrīne Otersone:

“Annes zīmētā, spilgtajās krāsās tērptā meitene, māj ar roku no kalna virsotnes, priecājoties par ziemu. Ieraudzīt krāsas visapkārt.. Iemest kādam ar draudzīgu sniega piku…

Sniega igla.

Sniegavīrs.

Uz Dzegužkalna māju jumtiem un krūmiem uzkritis sniegs..

Mirdzošie sniega lauki kalnu ciematā..

Aukstas ziemas dienas dzestrais gaiss rīta agrumā pie putnu barotavas..

Putenis pelēkā, mākoņainā dienā..

Saules apspīdēts Fudzi kalns ar sarmotiem augu stiebriem pakājē..

Vilhelma Purvīša iedvesmotas ziemas ainavas daudzkrāsainās sniega gaismēnās.. Slēpotāji.

Pingvīni uz ledus gabaliem Antraktīdas klajumos..

Spicās kalnu virsotnes ar apsnigušām smailēm traucas debesīs..

Cik daudz krāsu ziemā, cik daudz prieka! Ja reizēm viss apkārt šķiet vienmuļš un pārņem ilgas pēc pavasara – nāciet un iedvesmojoties, apskatot bērnu zīmējumu izstādi “Sniegs”!”

Bērnu mākslas studijā darbojas ap 20 jauno mākslinieku vecumā no 6 līdz 16 gadiem. Katru mēnesi bērni zīmē un glezno daudzveidīgas tēmas un uzdevumus pēc izvēles, izmantojot dažādas vizuālās mākslas tehnikas (guašas, akvareļa, eļļas pasteļu, zīmuļu, tušas, flomāsteru u.c.). regulāri mākslas darbi tiek izstādīti tematiskajās izstādēs Amatu ielas 3. nama skatlogos, Rīgas Būvvaldes skatlogos Zirgu ielā, kā arī Rīgas pilsētas bibliotēkā “Vidzeme”. Bērniem ir arī iespēja piedalīties dažādos vizuālās mākslas konkursos un projektos.

 

Studijas vadītāja Kristīne Otersone kā galveno mērķi uzskata atklāt un attīstīt katra studijas dalībnieka īpašo māksliniecisko talantu un spējas, akcentējot dažādību jebkuras tēmas vai uzdevuma risinājumā.Arī radoša studijas atmosfēra un domu apmaiņa ir svarīga mākslinieciskā procesa sastāvdaļa.

 

Izstādi ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīko RKTMC “Mazā Ģilde”