TTMS “ĢILDE” IZSTĀDE “PIRMATKLĀJUMS”

Trešdien, 29. septembrī plkst. 18.30 Dr. Andreja Mūrnieka jaunā autorlekciju cikla “Mūsdienu izaicinājumi” ietvaros interesenti aicināti noklausīties lekciju “Autora, teksta un lasītāja nāve. Ko darīt?”, kurā tiks apskatītas 20. gs. tendences – pasludināt kādas būtiskas kategorijas, cilvēkdarbības jomas vai parādības galu. Uz kādiem kritērijiem (principiem, vērtībām)  balstīties interpretējot mākslu 21. gs.?

Lekcija klātienē RKTMC “Mazā Ģilde”, ka arī tiešsaistē platformā zoom.us un facebook.com/MazaGilde.

Jaunajā publisko lekciju ciklā ir iespējams noklausīties Dr. Andreja Mūrnieka autorlekcijas par tendencēm mūsdienu sabiedrībā un kultūrā. Atšķirībā no iepriekšējiem Mazajā ģildē notikušajiem lekciju cikliem, jaunajā ciklā akcents ir uz cilvēku pieredzi un patiesības meklējumiem 20. gs. un 21. gs. Kā orientēties dažādu garīgo piedāvājumu, kustību, metožu, vilinājumu un utopiju klāstā?

Lekcijas iecerētas, lai kopīgi pārdomātu un saprastu, kas notiek mūsdienu daudzveidīgajā, ar informāciju pārsātinātajā un apjukušajā sabiedrībā. Ierosmes un atskaites punkts paša meklējumiem var izrādīties nozīmīgu domātāju pieredze, nesenu, bet joprojām aktuālu tendenču analīze. Lekciju ciklā tiks analizēti izaicinājumi un kontraversāli piedāvājumi mūsdienu kultūrā, kas tālejoši ietekmējuši procesus sabiedrībā un vērtību izpratni 21. gadsimtā. Filozofijas, mākslas, reliģijas un zinātnes tendencēs tiks meklētas mūsdienu pieņēmumu, pārliecību, stereotipu, mītu, aizspriedumu un priekšstatu saknes. Pretēju uzskatu pārstāvji tiks salīdzināti, konfrontējot viņu pieejas un atziņas, lai skaidrāk iezīmētos jēgas meklējumu ceļi, tā vedinot klausītājus iesaistīties iekšējā dialogā ar dažādiem pasaules uzskatiem un mūsdienu izaicinājumiem.

Ikviens, kuru interesē izprast mūsdienu problēmas, laipni aicināts piedalīties! Pēc katras lekcijas paredzēts laiks jautājumiem un diskusijām.

Lekcijas notiks vienu reizi mēnesī trešdienās pl. 18. 30 RKTMC “Mazā Ģilde” Amatu ielā 5, kā arī tiešraidē facebook.com/MazaGilde un mazagilde.lv.

Informācija par lekcijām pieejama www.mazagilde.lv.

Rudenī paredzēto lekciju datumi: 29. septembris, 27. oktobris, 24. novembris un 15. decembris.

Ieeja lekcijā bez maksas, uzrādot sadarbspējīgu vakcinācijas vai covid -19 izslimošanas sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Lekcija tiks nodrošināta arī platformā zoom.eu un www.facebook.com/MazaGilde. Informācija par iespējām pieslēgties lekcijai tiešsaistē būs pieejama pasākuma dienā 2 stundas pirms lekcijas www.mazagilde.lv un www.facebook.com/MazaGilde.

Lekciju ciklu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”.