RKTMC “Mazā Ģilde” Senioru sieviešu kora “Sudrabotā Gaisma” jubilejas koncerts "Dziesmu svētki manai vecmāmiņai"

Sestdien, 25. septembrī plkst. 16.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā Ģilde” Lielajā zālē

RKTMC “Mazā Ģilde” Senioru sieviešu kora “Sudrabotā Gaisma” jubilejas koncerts “Dziesmu svētki manai vecmāmiņai”.

2020.gadā kolektīvs attālināti svinēja savu 60 gadu darbības jubileju.

Šogad ar kora koncertu, kurā tiks izpildītas Jāņa Lūsēna, Skaidrītes Pugačas, Lindas Prindules, Imanta Kalniņa u.c. komponistu dziesmas, senioru sieviešu koris “Sudrobotā gaisma” klātienē vēlas iepriecināt savus klausītājus un kora mūzikas mīļotājus.

Koncertu kuplinās soprāns Elizabete Laura Porgante un čellists Klāvs Jankevics. Koncertu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Skanis un Rīgas doma kora skolas audzēkne Rūta Švarcbaha.

Senioru korī “Sudrabotā gaisma” dzied pensionētas skolotājas, bērnudārzu audzinātājas, grāmatvedes, medicīnas māsas, ārstes u.c. profesiju pārstāves, kas vēlas pilnvērtīgi, aktīvi un interesanti pavadīt savus pensijas gadus, sniegt optimismu un dzīvesprieku saviem laikabiedriem un priecēt Rīgas iedzīvotājus un viesus. Kora repertuārs sastāv no latviešu un citu tautu tautasdziesmu apdarēm, latviešu un ārvalstu klasiķu un mūsdienu komponistu oriģināldarbiem. Koris regulāri piedalās Rīgas senioru koru koncertos, kā arī ir piedalījies visos Latvijas senioru koru svētkos un Vispārējos latviešu dziesmu svētkos kopš 1970.gada.

Katru gadu kolektīvu papildina jaunas dziedātājas.

Kora diriģente Irīna Švarcbaha, koncertmeistars Jānis Švarcbahs.

Ieeja koncertā ar ielūgumiem, uzrādot sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid -19 izslimošanas sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

No 20. septembra ielūgumi saņemami  RKTMC “Mazā Ģilde” (Amatu iela 5)  pie dežuranta.

Koncertu ar Rīgas domes Kultūras, izglītības un sporta departamenta atbalstu RKTMC “Mazā Ģilde”.