Rudens kamermūzikas festivāls. Bēthovena klaviersonātes

Klaviersonātes žanru visbiežāk piesauc, raksturojot dižā simfoniķa Ludviga van Bēthovena radošo darbistabu. Sonātes viņš komponējis visa mūža garumā – pirmās četras tapušas vēl 18. gadsimta izskaņā, savukārt pēdējās – piecus gadus pirms nāves, spilgti atklājot komponista stila metamorfozes un laikmeta zīmes.
Gaidot Bēthovena 250. dzimšanas dienas atceri 2020. gadā, “Latvijas Koncerti” klausītājiem dāvā vienreizēju ieceri iepazīt visas Vīnes meistara klaviersonātes, ko īpašā koncertsērijā atskaņo vairāki izcili mūziķi.
Cikla ceturtajā koncertā dialogam ar Bēthovenu gatavojas viens no latviešu jaunās paaudzes spožākajiem pianistiem, daudzu ievērojamu konkursu laureāts Daumants Liepiņš, kuru studiju ceļi aizveduši uz Kārlstādes universitāti Zviedrijā. Zviedru prese viņu jau nodēvējusi par pasaules klases mūziķi ar ģēnija auru.
Daumants Liepiņš ir arī prestižā Marijas Kanalsas Starptautiskā pianistu konkursa laureāts (2019) un Lielās mūzikas balvas ieguvējs kategorijā “Gada jaunais mūziķis” (2017), savukārt aizvadītajā vasarā viņš ar žūrijas vienbalsīgu lēmumu uzvarēja konkursā Vendome Prize Verbjē (Šveice). Sarunai ar Bēthovenu pianists izraudzījies komponista pirmo un pēdējo sonāti, kā arī “Pastorālo” sonāti, kas komponēta 19. gadsimta pirmajos gados.

Biļetes https://www.bilesuparadize.lv