“Koncerts pavasara vakarā" Jautrītei Putniņai 90

2019 gada 28. aprīlī, plkst. 18.00 Mazās Ģildes Lielajā zālē izskanēs “Koncerts pavasara vakarā” Jautrītei Putniņai 90.

Šis koncerts tapis kā dāvana un pateicība leģendārajai latviešu pianistei Jautrītei Putniņai par viņas ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē un jaunajos talantos, kuri nu jau paši stāv uz savām kājām un priecē Latvijas un arī ārzemju publiku.

Koncertā piedalīsies Jautrītes Putniņas domu biedri un skolnieki, kuri tieši viņas rokas vadīti spēruši pirmos soļus mākslā:

Biruta Vaivode (vijole), Anita Balčuna (vijole), Ivars Bezprozvanovs (čells), Kristaps Pētersons (kontrabass), Ilona Meija (flauta), Ints Dalderis (klarnete), Pēteris Eduards Kalniņš (klarnete), Helēna Kundrāta (klavieres), Herta Hansena (klavieres), Anta Jankovska (soprāns), Guntars Runģis (tenors)

Pianiste pazīstama ar individuālām un spilgtām mūzikas interpretācijām un radošu pieeju mūzikai un muzicēšanas procesam. Savos radošajos meklējumos Jautrīte bija aizrāvusies ar senās taustiņinstrumentu mūzikas un cita maz spēlēta repertuāra popularizēšanu Latvijā. Daudz laika Jautrīte Putniņa veltīja Johana Sebastiāna Baha un Fransuā Kuperēna mūzikai. Nozīmīga un paliekoša vērtība ir viņas Volfganga Dārziņa, Leonīda Vīgnera, Jāzepa Vītola un citu latviešu komponistu ieskaņojumiem.

Šajā piemiņas koncertā skanēs skaistākās pasaules klasiskās mūzikas lappuses, instrumentālās un vokālās mūzikas zelta fonds. Koncerta laikā tiks demonstrēti Māra Putniņa izveidotās dokumentālās filmas fragmenti, kuros skatītājiem būs iespēja atkal dzirdēt un apbrīnot pašas jubilāres talantu un ģenialitāti.

Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs, pensionāriem biļetes ar atlaidi. Koncerts tapis sadarbībā ar Latvijas baleta un dejas ģildi. Koncertu atbalsta Mazā ģilde, Rīgas dome, Latvijas finieris, Zemgus poligrāfija, Tēviņu mājas vīns, Saules veltes, Kunturi, Birzī, Malduguns, 36 līnija u.c.

 

Koncertu vadīs Aivars Cepītis.

Biļetes www.bilesuparadize.lv (pensionāriem biļetes ar atlaidi)