Kormūzikas koncerts

Piedalās vīru koris   PolizeiChor Detmold   (Vācija)  un  jauktais koris  “Dzīne” (Latvija)

Repertuārā:   Modernā garīgā mūzika, pop- un rokmūzika, tautasdziesma

Detmoldas policijas vīru koris (Polizeichor Detmold/Männerchor) dibināts 1952.gada 31.janvarī. To nodibināja 26 policisti – koru mūzikas entuziasti no Detmoldas.

Laika gaitā koris ir nodibinājis sadraudzību arī ar citiem koriem gan Vācijā, gan arī ārvalstīs. Dziedātāji ir viesojušies ar koncertiem Austrijā, Beļģijā, Itālijā, Latvijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, kā arī Šrilankā un Taizemē.

Pašlaik korī ir ap 60 aktīvu dalībnieku. Kora repertuārs ir plašs, tas ietver gan dziesmas no operām, operetēm un mūzikliem, gan arī tautasdziesmas, šlāgerus un reliģiska rakstura dziedājumus.

Koris līdz šim ir producējis un ierakstījis trīs skaņuplates, divas kasetes un trīs CD.

Kora vadītāja un diriģente ir Irina Šteina (Irina Stein).

 

VEF Kultūras pils jauktais koris „Dzīne” dibināts 1988. gadā. Korī ir ap 30 dziedātāju.

Ik sezonu koris „Dzīne” gatavo jaunu koncertprogrammu, repertuārā saglabājot labāko no iepriekšējām sezonām, kā arī tiek sagatavota speciāla garīgās mūzikas un Ziemassvētku programma. Repertuārā tiek iekļauta galvenokārt latviešu orģinālmūzika un tautas dziesmu apdares, arī visā pasaulē populāru komponistu skaņdarbi.

No dibināšanas laika koris piedalījies visos dziesmu svētkos – Vispārējos Latviešu Dziesmu svētkos kā arī citos dziesmu svētkos gan Latvijā, gan arī ārvalstīs. Koris ir vairāku konkursu laureāts, t.sk. „Rīgas zīle” (1996.gads), Skienas starptautiskajā mūzikas festivālā (1996.gads, Norvēģija), VII Daugavpils starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā „Sudraba zvani” (2007.gads), 8. Pasaules koru olimpiādē Rīgā (2014.gads).

Kora vadītājs ir Aivars Gailis un diriģente ir Līvija Marta Reine.

IEEJA BEZ MAKSAS