J. S. BAHA CD prezentācijas koncerts

Rīgas Vēsturiskās mūzikas dejas festivāla 2022» noslēgumā 14.decembrī plkst.19 RKTMC «Mazā ģilde» norisināsies Johana Sebastiāna Baha mūzikas albuma prezentācijas koncerts.

Pārsteidzoša virtuozitāte, dzirkstošs ansamblis, stabila un elastīga saspēle» – šie ir tikai daži epiteti, kurus nupat iznākušajam un ilgi gaidītajam Baha mūzikas albumam jau ir veltījuši ārzemju kritiķi. To prestižās izdevniecības «Brilliant Classics» paspārnē 2020.gada vasarā Rīgā ierakstīja pasaulslavenais holandiešu blokflautists Ēriks Bosgrāfs un diriģenta Māra Kupča vadītais baroka orķestris «Collegium Musicum Riga», skaņu režisors – Dirks Fišers (Vācija).

Albuma prezentācijas koncertā klausītāji tiks aicināti novērtēt gan CD iekļautos virtuozos Johana Sebastiāna Baha koncertus blokflautai ar orķestri, gan dažādu citu baroka laikmeta autoru darbus, kas atspoguļo vairāk nekā piecu gadu garumā izveidojušos Ērika Bosgrāfa un «Collegium Musicum Riga» sadarbības augļus.

Video: https://youtu.be/zkYS8VTgkx8

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls ir īpaši gaidīts notikums, kurā gan skatītāji un klausītāji, gan paši mūziķi un mākslinieki ar prieku atgriežas, lai atgūtu harmoniju, smeltos enerģiju, kaut uz brīdi iejustos augsti izglītoto un smalkjūtīgo baroka laika galminieku ādā, un, kas īpaši būtiski – pārsteigumā secinātu, cik patiesībā daudz mēs vēl varam atklāt un paskatīties uz šķietami zināmām lietām ar svaigu un vēsturiski informētu skatījumu. Visi festivāla koncerti tiek atskaņoti tikai un vienīgi ar vēsturisko mūzikas instrumentu oriģināliem vai to kopijām, dziedātāju balsis pārvalda baroka laika ornamentus un retoriskos smalkumus, pilnībā aizslaukot māņu mītus par seno mūziku kā kaut ko vecmodīgu.

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/122324

Festivālu organizē SIA «Rīgas Senās mūzikas centrs» (www.earlymusic.lv), atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, «Radošā Eiropa», EEEMERGING+ (Emerging European Ensembles), Rīgas Vēsturiskā teātra un mūzikas biedrība, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, RKTMC “Mazā ģilde”, Bauskas pils.

Vairāk informācijas:

Laura Šarova, producente

E-pasts: info@earlymusic.lv

Mājaslapa: www.earlymusic.lv; Facebook: Early music in Latvia