TTMS "ĢILDE" DALĪBNIECES Sandras Dzilnas darbu izstāde “Mirkļa seja”

Līdz 25. maijam Amatu ielas 3. nama skatlogos skatāma RKTMC “Mazā Ģilde” Tautas tēlotājas mākslas studijas “Ģilde” mākslinieces Sandras Dzilnas personālizstāde “Mirkļa seja”.

Māksliniece savu dzīvi lielākoties ir veltījusi pedagoģijai, līdz saprata, ka vēlas gleznot pati. Pirmais impulss radās ziemā, slēpojot uz Ķīšezera ledus  un vērojot dabas pilnīgumu. Sandra Dzilna savos darbos izmanto pasteļu tehniku – vieglu un ātru, kas arī piemērota mākslinieciskam procesam dabā ziemas laikā. Savukārt “Papīrliešanas simpozija” atskaites izstāde Botāniskajā dārzā atklāja šī dārza pateicīgo vidi iedvesmai un gleznošanai. Turpmāk māksliniece pārvietojās ar pasteļkasti it visur.  Jau studējot LMA tekstilmākslas nodaļā, māksliniece aizrāvās ar nosacītiem tēliem un to simboliem tekstilā un grafikās. Domājams autores daiļrade varētu turpināt ceļu no reālām dabas studijām uz abstraktām kompozīcijām.

Sandras Dzilnas profesionālā darbība saistās ar pedagoģiju Rīgas Amatniecības vidusskolā (1993.-2010.) un TJN Annas2 (1996. līdz šim brīdim). Māksliniece studējusi LMA tekstilmākslas nodaļā (1986.-1992. un maģistrantūrā 2011-2013.) Kopš 2018. gada Sandra Dzilna ir RKTMC “Mazās Ģilde Tautas tēlotājas mākslas studijas “Ģilde” dalībniece, apgūstot gleznošanu pie Ausmas Danemanes un šobrīd pie Gustava Filipsona.

Māksliniece kopš 1991. gada ir piedalījusies daudzās izstādēs un simpozijos Rīgā, Valmierā, Zvārtavā, Līgatnē, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (Daugavpils), ka arī Nidā (Lietuva).

Izstādi “MIRKĻA SEJA” organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.