Koncerts "Mūzikas ceļojums. Arfa un kontrabass"

Ieva Šablovska, Oskars Bokanovs un jaunie talanti koncertciklā “Mūzikas ceļojums”

 Svētdien, 11. oktobrī plkst. 16.00 notiks šīs sezonas koncertcikla otrais koncerts„Mūzikas ceļojums. Arfa un kontrabass”, kurā šoreiz būs unikāla iespēja uz vienas skatuves redzēt un dzirdēt 8 arfas un 6 kontrabasus gan muzicējot ansambļos, gan solo. “Mūzikas ceļojums” ir projekts, kas jau vairāku gadu garumā norisinās Mazajā ģildē. Šajā koncertā uzstāsies Rīgas mūzikas skolu arfas un kontrabasa klases audzēkņi kopā ar savu instrumentu mentoriem – Latvijā plaši pazīstamu mūziķi, pedagogu un LNSO mākslinieci Ievu Šablovsku un LNSO mākslinieku Oskaru Bokanovu. Koncertu moderēs mūzikas žurnāliste Signe Lagzdiņa.

Koncertā piedalīsies Juglas mūzikas skolas, Jāzepa Mediņa 1. Mūzikas skolas un NMV Emīla Dārziņa mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi, kā arī JVMA studenti. Jau tradicionāli katrs koncerts sākas ar Signes Lagzdiņas ievadvārdiem, sarunu ar koncerta mentoriem un jauno mākslinieku pieteikumu. Pirms katra skaņdarba būs iespēja dzirdēt saistošu un izglītojošu komentāru par koncerta programmā iekļauto komponistu un skaņdarbu vēsturi. Katrs jaunais mūziķis sniegs individuālu priekšnesumu, būs dzirdami arī trio un kontrabasu kvarteta,kāarī koncerta mentoru solo priekšnesumi, savukārt koncerta izskaņā visi koncerta dalībnieki kāps uz vienas skatuves, lai izpildītu kopīgu skaņdarbu.

Šis projekts tiek organizēts ar mērķi veicināt Rīgas jauno talantu attīstību, nodrošinot viņiem iespēju gūt plašāku koncertu pieredzi ārpus savas mūzikas skolas.

Šajā pusgadā vēl paredzēti divi koncerti – 8. novembrī Mazās ģildes Lielo zāli pieskandinās ģitāras un obojas skaņas un  22. novembrī – klarnetes un alti. Sīkāka informācija www.mazagilde.lv un www.facebook.com/MazaGilde/

Koncertciklu “Mūzikas ceļojums” organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes atbalstu.

Ieeja koncertā bez maksas, iepriekš piesakoties https://ej.uz/11_OKT_MUZIKAS_CELOJUMS, kā arī reģistrējoties pirms koncerta Mazajā Ģildē