Izstāde "Ikdienas noskaņas"

No 5. septembra līdz 30. septembrim RKTMC “Mazā Ģilde” Bellacord zālē notiek Tautas tēlotājas mākslas studijas “Ģilde” izstāde “IKDIENAS NOSKAŅAS”. Izstāde ir apskatāma katru dienu laikā no plkst.10.00 līdz plkst.18.00.
Tautas tēlotājas mākslas studijas “Ģilde” izstāde “IKDIENAS NOSKAŅAS” ir īpašu darbu atlase no studijas 2019./2020. gada sezonas. Darbos attēlota mākslinieku mirklīgā apstāšanās, uz audekla radot savu pasauli, aizvedot skatītājus uz smalkām dabas noskaņām, jūras plašumu, mākoņu trauslumu… Brīžiem darbos teju skan mūzika, rapsodija, flamenko ugunīgie ritmi, citreiz tas ir klusums dabā, cilvēkos un lietās visapkārt. Gleznas atspoguļo autoru sajūtas un vēlmi pasapņot, uzburt skaistumu un dot svētku sajūtu.
RKTMC “Mazā Ģilde” Tautas tēlotājas mākslas studijas “Ģilde” sākums ir tālajā 1947. gadā. Šajos 73 gados ir notikušas lielas pārmaiņas gan valsts, gan studijas dzīvē. Gadu gaitā ir mainījušās paaudzes, studijas vadītāji, darba pieejas. Šobrīd studijas vadītāja ir Ausma Danemane un studijā aktīvi darbojas 15 dalībnieki, kuriem katrs sezonas gads ir ļoti piepildīts – nodarbības studijā, piedalīšanās Rīgas studiju izstādēs, personālizstādes, studijas izstādes un ceļojošās izstādes. Daudziem patīk pats gleznošanas process, citam svarīgs ir rezultāts vai kopā būšana gan plenēros, gan svētkos. Katram ir sava motivācija censties un pilnveidoties, savs individuālais redzējums, kas arī atspoguļojas izstādes gleznās.
Izstādi “IKDIENAS NOSKAŅAS” organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Ieeja bez maksas.