Koncerts "Atmiņas par sauli"

“Atmiņas par sauli” – koncerts veltījums A. Ahmatovai

Latvijas nacionālās operas soliste
Jūlija Vasiļjeva, soprāns , pie klavierēm – Māris Skuja (Austrija, Latvija)

Programmā: reti atskaņots S. Prokofjeva vokālais cikls ar A. Ahmatovas vārdiem,Rahmaņiniva kamermūzika, kā arī slavenas Mocarta, Verdi, Bizē un citu komponistu operu ārijas koncerta otrajā daļā.

 

Jūlija Vasiļjeva – LNO soliste, soprāns

Absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas bakalaura studijas prof. Anitas Garančas vadībā un maģistrantūru pie prof. Lilijas Greidānes. Piedalījusies JVLMA operas studijas Figaro iestudējumos un papildinājusi vokālo meistarību pie pedagogiem Edas Mozeres, Renato Brusona, Ingas Kalnas un Aksela Everaerta, bet pašlaik regulāri strādā ar Margaritu Gruzdevu.

Būdama Latvijas Nacionālās operas soliste kopš 2013. gada, dziedātāja interpretējusi Džildas lomu Džuzepes Verdi operā Rigoleto, Suzannu Volfganga Amadeja Mocarta operā Figaro kāzas, donnu Annu operā Figaro kāzas, Nellu Džakomo Pučīni operā Džanni Skiki un Liu operā Turandota, Maijas lomu Zigmara Liepiņa operā Turaidas Roze, dziedājusi Margarētas lomu Šarla Guno operā Fausts un Norīnu Gaetāno Doniceti operā Dons Paskvāle.

Jūlija Vasiļjva ieguvusi Grand Prix Mihaila Kaziņika organizētajā konkursā Uzlecošās zvaigznes Rīgā (2012) un uzaicināta piedalīties vācu operas aģentūras Tennigkeit rīkotajā vasaras festivālā Itālijā. Dziedātāja uzstājusies arī Siguldas Opermūzikas svētkos, Latvijas Nacionālās operas Galā koncertos un interpretējusi latviešu vokālās kamermūzikas programmas.

Maris Skuja (kalvieres)

Mācījies Emīla Dārziņa speciālajā mūzikas vidusskolā, 1974.gada beidzis Adolfa Skultes (kompozīcijas) un Arvīda Žilinska (klavieru) klases Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akademijā.

Pēc tam 16 gadus bijis galvenais koncertmeistars un  operdiriģenta Riharda Glāzupa asistents Latvijas Nacionālajā Operā (toreiz LPSR Valsts Akadēmiskajā Operas un baleta teātri).

No 1991.gada dzīvo un strādā Austrijā. Ir otra lielākā Austrijas operteātra-Grācas operas koncertmeistars, no 2001 lidz 2017.gadam galvenais koncertmeistars (Studienleiter), no 2002.gada arī operas studijas vadītājs. Bijis repetitors Kopenhagenas Karaliskajā Operā, Ķelnes Operā, Trondheimas und Giesenas teātros,ka ari Igaunijas Nacionālajā operā.

Pateicoties gandriz 45 gadus ilgai darbībai operteātros viņa aktīvajā repertuārā ir vairāk nekā 100 operu, liels skaits oratoriju,kantātu, kā arī operetes. Augstu novertētas viņa apjomīgās operu dramaturģijas un vokālās mākslas specifikas zinašanas.

Līdztekus pienākumiem teātros tulīt pēc studiju beigām aizsācis  aktīvu pianista – koncertmeistara koncertdarbību, šobrīd  jau pāri par 3300 koncertu,televizijas pārraižu u.c.  Uzstājies kopā ar izcilākajiem latviešu 70.-90.gadu operdziedoņiem- Žermēnu Heini-Vāgneri, Laimu Andersoni, Inesi Galanti, Kārli Zariņu, Vladimiru Okuņu, Ingu Pētersonu u.c.- ne vien Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs un ārzemēs (piem.,Vācija, Zviedrija, daudzkārt Kanāda un ASV).

 

Biļetes : www.bilesuserviss.lv    Info:  28491488