Tango čellam un vibrafonam

Pirmdien, 9. septembrī plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā Ģilde” notiks kamermūzikas vakars “Tango čellam un vibrafonam”. Uz skatuves kopā muzicēs vibrafonists, Kremerata Baltica mūziķis Andrejs Puškarevs un čelliste Tatjana Rediko.

“Savā radošajā dzīvē mēs vienmēr piešķiram īpašu nozīmi kamermūzikai, spēlējot to gan pasaules labākajās zālēs ar izciliem māksliniekiem, gan klasiskajos, gan ļoti neparastos sastāvos. Protams, mēs nevarējām nepievērst uzmanību tādai valdzinošai kombinācijai kā čells un vibrafons.

Kāpēc tieši tango? Tāpat kā ļoti atšķirīgi partneri saplūst dejā vienā veselā, tā arī mūsu instrumenti, pavisam dažādi pēc tembra un spēles tehnikas, kļūst par jaunu emocionālo kopību, daudzveidojot viens otra iespējas un veidojot neparastu, iepriekš neiepazītu skaņu paleti. Šo visu caurvij tango raksturīgā kaislība un juteklīgā enerģija.

Gandrīz visus šīs programmas skaņdarbus mēs komponējam vai aranžējam speciāli mūsu duetam. Vairāki no tiem tiks atskaņoti pirmo reizi.”

Tatjana Rediko un Andrejs Puškarevs

 

Programmā Andreja Puškareva oriģinālkompozīcijas un Astora Pjacollas skaņdarbi Andreja Puškareva un Tatjanas Rediko aranžējumos.

 

Biļetes https://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/74740