Koncerts “Dietin dej' lieli, mazi”

Svētdien, 29. maijā plkst. 12.00 RKTMC “”Mazā Ģilde” dārzā TDA “Dzintariņš” aicina uz koncertu “Dietin dej’ lieli, mazi”. Gatavojoties dalībai XV Vispārējos dziesmu un deju svētkos Minesotā, kolektīvs ir sagatavojis jaunu programmu, kurā skatītājiem būs iespēja redzēt jaundejas. Koncertā piedalīsies TDA “Dzintariņš” dejotāji no 3 līdz 18 gadu vecumam.
Tautas deju ansamblis “Dzintariņš” ir viens no senākajiem bērnu tautas deju ansambļiem Latvijā, kuru 1953. gadā Rīgā dibināja horeogrāfe Zinaīda Zeltmate. Viņas vadībā tapa jaundejas, bērnu baleti, latviešu deju svītas, kā arī tika iestudētas cittautu dejas. 1975. gadā “Dzintariņš” no bērnu tautas deju kolektīva oficiāli kļuva par pirmo bērnu tautas deju ansambli Latvijā. 1991. gadā kolektīva vadību pārņēma Zinaīdas Zeltmates meita Olga Freiberga, turpinot gadu desmitiem kaldinātās tradīcijas, ar latviešu tautas dejām iepazīstinot skatītājus ne tikai pašu mājās, bet visā pasaulē – Amerikā, Meksikā, Vācijā, Krievijā, Ukrainā, Lietuvā, Igaunijā, Austrālijā, Indijā un citviet. 2018. gadā par ansambļa māksliniecisko vadītāju kļuva tā ilggadējā dejotāja un repetitore Sanita Misika, kuras vadībā “Dzintariņš” turpina mirdzēt gan Latvijas simtgades vērienīgajā koncertā “Latvijas gadsimts”, gan daudzu Latvijas mūziķu koncertos un teātra izrādēs. “Dzintariņš” ir stipra, iedarbīga esence. Tas sevī apvieno visdažādākās dejas, labu mūziku, krāšņus kostīmus, talantīgākos horeogrāfus, izcilas vadītājas un brīnišķīgus dejotājus.
Ieeja koncertā bez maksas.
Koncertu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīko RKTMC “Mazā Ģilde”.
Šo pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Ģimenes mēneša programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem, biedrībām un izglītības iestādēm. Norišu programma pilnā apjomā ir skatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.