TTMS “Ģilde” izstāde “Dāvanu putenis”

Līdz 13. februārim Amatu ielas 3. nama skatlogos izstādē “Dāvanu putenis” būs aplūkojami RKTMC “Mazā Ģilde” TTMS “Ģilde” mākslinieku darbi. Laika posmu ap Ziemassvētkiem un Jauno gadu raksturo cilvēku vēlme iepriecināt vienam otru, pasniedzot dāvanas un paužot savu mīlestību. Vēlot laimīgu un radošu Jauno 2022. gadu, studijas “Ģilde” dalībnieki ir sarūpējuši dāvanu Vecrīgas apmeklētajiem, izstādot dažādu māksliniecisko stilu un žanru darbus, kas atspoguļo studijas mākslinieku  radošo izpausmju daudzveidību.

Izstādē skatāmi  Andas Orehovas, Annas Ābeles, Guntara Ābela, Īrisas Irbes, Intas Glodas, Sandras Dzilnas, Simonetas Bergas un Voldemāra Krutina darbi.

TTMS “Ģilde” savu darbību sākusi pirms teju 75 gadiem. Tās dalībnieki ir dažāda vecuma, profesiju un uzskatu amatiermākslinieki. Nodarbībās tiek gleznota klusā daba, portreti, ainavas vai figurālas kompozīcijas, visbiežāk eļļas glezniecības tehnikā. Daži labprāt strādā arī ar pasteli vai akvareļtehnikā. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālai glezniecībai. Dažu autoru darbos parādās arī naivismam raksturīgas iezīmes, bet jaunākās paaudzes dalībnieki ir drosmīgāki un glezno arī mūsdienīgā, ekspresīvā stilā un nebaidās eksperimentēt. Studijas dalībnieki rīko ne tikai savas personālizstādes, bet piedalās arī studijas, Rīgas pilsētas un republikas izstādēs. Izstādes notikušas ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, Lielvārdē, Carnikavā un citās pilsētās. TTMS “Ģilde” vada Gustavs Filipsons.

Informācija par izstādi www.mazagilde.lv un facebook.com/MazaGilde.

Izstādi ar Rīgas domes Kultūras, izglītības un sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”.