Pirmizrāde. Vecpilsētas teātris. Stefans Cveigs “Jūtu mulsums”

RKTMC “Mazā Ģilde” Lielajā zālē 25. janvārī plkst. 19.00 pirmizrādi piedzīvos Vecpilsētas teātra jauniestudējums “Jūtu mulsums”. Režisore Edīte Neimane skatītājiem piedāvā izrādi, kas balstīta uz pazīstamā austriešu rakstnieka Stefana Cveiga stāsta motīviem. Galvenajās lomās Guntis Arājs un Solanža Karlauskis.

Austriešu rakstnieks Stefans Cveigs ir teicis: “Lietām jāpieiet ar sirdi un vienmēr, vienmēr ar kaisli!”. RKTMC “Mazā Ģilde” Vecpilsētas teātra aktieri atklās skatītājiem stāstu par jūtām, gara brīvību un kaisli. Izrādē tiks atspoguļotas atmiņas par kāda profesora studenta gadiem – laiku, kad jaunietis piedzīvo jūtu vētru, nespējot tās ne saprast, ne tikt ar tām galā.

Vecpilsētas teātris uz  skatuves ir pulcējis dažāda vecuma un profesiju pārstāvjus, kas režisores Edītes Neimanes vadībā rada, eksperimentē, improvizē par mūžīgajām tēmām: ticība, vara, vientulība, naids, mīlestība, atspoguļojot to gan ārzemju, gan latviešu autoru darbu iestudējumos. Teātris regulāri piedalās amatierteātru festivālā “Rīga spēlē teātri” un vairākus gadus ir bijis laureātu izrāžu skaitā. Ar panākumiem teātris ir piedalījies gan pašmāju, gan starptautiskajās teātru skatēs un festivālos.

Ieeja izrādē bez maksas, uzrādot sadarbspējīgu Covid -19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Vietu skaits ierobežots.

Izrādi “Jūtu mulsums” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”.