Jauniešu koris BALSIS aicina uz BALSIS-GLĀSS koncertiem 16. augustā plkst. 20.00 un 22.00

Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros 16. augustā  būs unikāla iespēja dzirdēt Filipa Glāsa (Philip Glass) ciklu “Songs From Liquid Days” dzīvā izpildījumā, 2000. gadā radītajā kora versijā, kas arī līdz šim ir vienīgais tāda formāta darbs plašajā Filipa Glāsa daiļradē. Cikls pērn piedzīvoja pirmatskaņojumu Latvijā Jauniešu kora BALSIS izpildījumā Rīgas Mākslas un Mediju tehnikumā starptautiskā mūsdienu kultūras foruma “Baltā Nakts” ietvaros.

16. augustā notiks divi koncerti (plkst. 20.00 un 22.00) publiskajā ārtelpā Bieriņos, Mārupītes kreisajā krastā iepretīm Mārupītes akmeņu skulptūru parkam (orientieris – Slampes, Kantora un Amulas ielu krustojums), kā arī tiks veidots koncertieraksts.

 

Mūsdienu spilgtākā minimālista, amerikāņu komponista Filipa Glāsa (Philip Glass) 1986. gadā komponētais dziesmu cikls “Songs From Liquid Days” ir kā pravietiskas pārdomas par laiku un mīlestību, vizualizējot saikni starp materiālo un nemateriālo pasauli, starp dzīvo un mirušo, graujot mums pazīstamās laika un telpas robežas un sapņus atainojot kā ieskatu mūžībā. Vārdu autori – 80to gadu Ņujorkas popmūzikas avangards  – Pols Saimons (Paul Simon), kurš pasaules slavu izpelnījies ar duetu Simon and Garfunkel, un Glāsa ciklam piešķir savu pravietiskuma daļu, radot ko pavisam atšķirīgu; Sūzana Vega (Suzanne Vega), dēvēta arī par “MP3 māti”, jo viņas dziesma “Tom’s Diner” tika izmantota par pamatu MP3 izveidei vācu zinātnieka Karlhainza Branderburga vadībā; Deivids Bairns (David Byrne), kurš tika uzaicināts kā šī cikla idejas ģenerētājs, un Laurija Andersone (Laurie Anderson), bez kuras avangardiskā rokraksta šis cikls varētu būt pārāk reālistisks, bet tagad tas aizved kaut kur dziļāk cilvēka, dabas un pasaules sajūtās.

 

Koncertus norobežotā teritorijā varēs apmeklēt, uz vietas uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu vai uzrādot pēdējo 48 h laikā veiktu negatīvu Covid-19 testu un iepriekš izņemot ierobežotā daudzumā pieejamas bezmaksas biļetes – www.bilesuparadize.lv. Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ koncertos iespējamas norises laiku izmaiņas. Stāvkoncerti, ar iespēju lietot līdzpaņemtu sēdekli, pledu.

 

Piedalās: Jauniešu koris BALSIS (Ints Teterovskis, Laura Elizabete Godiņa), solisti Mārtiņš Klišāns (tenors), Viktorija Pakalniece (soprāns), Alise Baumane (alts), instrumentālais ansamblis, režija – Juris Jonelis, gaisma – Ivars Vācers, skaņa – Mārtiņš Bahmanis, vada Ints Teterovskis.
Koncerti notiek Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros ar Rīgas domes atbalstu.

 

Jauniešu kora BALSIS tuvākie notikumi:

Līdz 15. augustam Īles luterāņu baznīcā apskatāma skanoša izstāde “Klusuma Aug(ļ)i”, iepriekš piesakoties pa tālruni 26133692.

No 26. līdz 29. augustam LIELUPES BALSIS 2021 upes posmā no Jelgavas līdz pat ietekai Rīgas jūras līcī

  1. un 8. septembrī Jauniešu kora BALSIS jauno dziedātāju uzņemšana https://ej.uz/uznemsanabalsis

 

Sīkāka informācija www.balsis.lv, 29414158