Iestudējums tiešraidē "Vēstule draugam"

„Ar Ojāru Vācieti. Mēs satiekamies reti, bet mūs saista kaut kāds kopīgs dūmu ceļš debesīs. Tikko redzams, tikko nomanāms. Dūmu ceļš.”                                                                                                             / Imants Ziedonis/

 

 

Balstoties uz lielo skatītāju interesi un atsaucību par iestudējumu “Vēstule draugam” (iestudējums pirmizrādi piedzīvoja mūzikas namā “Daile” 2013. gada 30. decembrī), Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs “Mazā Ģilde”, atzīmējot starptautisko sieviešu dienu, skatītājiem piedāvā iespēju atkal baudīt šo iestudējumu tiešraidē 8. martā plkst. 19.00. Latviešu iemīļotie aktieri – Vilis Daudziņš kā Ojārs Vācietis un Kaspars Znotiņš kā Imants Ziedonis izspēlēs abu dzejnieku rakstītās dzejas rindas, ierakstus, vēstuļu un apsveikumu kartīšu saraksti Jēkaba Nīmaņa muzikālās partitūras pavadībā. Biļetes uz interneta tiešraidi iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv.

Iestudējumā “Vēstule draugam” atklājas un ir iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa un Ojāra Vāciešu personībām un viņu savstarpējām draudzības attiecībām.Vēstules abu starpā ir padomju laika tēlojums, humora un smalkas ironijas piesātinātas, kā īsta intelekta saspēle.

“Tas ir šahs. Kaut kādā ziņā arī tā ir sacenšanās savā starpā, kurš asprātīgāk pajokos par tēmu, par kuru, ja tu neuzmanīgi joko, var nonākt arī aiz restēm,vai, teiksim, nonākt situācijā, kad tu vairs rakstīt nedrīksti. Bet, ņemot vērā to, ka tie patiešām ir milzīgi intelekta īpašnieki, ārkārtīgi talantīgi cilvēki – viņi joko vien sev saprotamā veidā, eleganti apspēlējot tās dīvainības un sabiedrības paradoksus, kurā viņi dzīvo,” teicis Vilis Daudziņš, raksturojot dzejnieku saraksti. Padomju laika tēlojums ne tikai izpaužas tekstā, bet reizēm arī noformējumā, kad vēstules tiek rakstītas, piemēram, uz veidlapām ar attiecīgiem padomju laika rekvizītiem.

Vēstules ataino gan jokus, ampelēšanos, gan arī viņu lielas personības vientulību un smeldzi. Vēstulēs abpusēji bieži izskan vārdi par to, cik reti iznāk satikties, kā viņi mēnešiem ilgi viens no otra pazūd, tai pat laikā parādot arī to galveno –brālību, kas pastāvēja starp abiem.

Tiešraides biļetes cena 7.- eiro. Iegādājoties biļeti, Jūs saņemsiet tiešraides kodu, kuru varēsiet izmantot, lai skatītos uzvedumu. Tiešraidi varēsiet vērot caur “Biļešu Paradīzes” mājas lapu, uzspiežot uz pasākumu “Vēstule draugam”. Lai pieslēgtos koncertam, Jums būs jāievada tiešraides kods laukumā “insertpassword”. Kods paredzēts vienai viedierīcei.

https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/9673

Iestudējumu “Vēstule draugam” organizē RKTMC “Mazā Ģilde” sadarbībā ar mūzikas namu “Daile”, kā arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.