#ēkultura_ Mazā ģilde piedāvā Dr. andreja mūrnieka lekcijas tiešsaistē

2019. gada publisko lekciju cikla “Nākotne – pagātnē?” atkārtojums 2020. gada pavasarī – tiešsaistē.

Lai pievienotos lekcijai, nepieciešams lejupielādēt programmu ZOOM vai arī izmantot to no Google chrome pārlūka.

Pieejas kods lekcijai:

https://us02web.zoom.us/j/87545922152

Meeting ID: 875 4592 2152

 

Džordžs Orvels savulaik pauda domu: “Tas, kurš kontrolē tagadni, kontrolē arī pagātni, bet tas, kurš kontrolē pagātni, kontrolē nākotni”. Vai mēs pazīstam cilvēces pagātni?

2019. gadā Mazajā ģildē Dr. Andrejs Mūrnieks nolasīja publisko lekciju ciklu: “Nākotne pagātnē?” Tās bija lekcijas par dažādām vērtību sistēmām cilvēces vēsturē un mūsdienās un to ietekmi uz kultūru un sabiedrību. 2020. gada aprīlī un maijā ir iespēja noklausīties šī cikla pirmo 6 lekciju atkārtojumu tiešsaistē.

Šī cikla pēdējā lekcija trešdien, 3. jūnijā plkst. 18.30 – 20.30.
Temats:” Vai pasaule ir dievišķa?”

Lekcijas anotācija:
Kas nosaka pasaules kārtību? Vai mainīgums un pretstati veido harmoniju? Vai saskaņu labāk meklēt dabā vai sabiedrībā? Kā organizēt ģimeni un valsti? Vai svarīgāks ir individuāls cilvēks, vai sabiedrības kopuma labums? Ja pasaule ir dievišķa, vai to drīkst mainīt? Kā neizjaukt kosmisko kārtību, bet tajā iekļauties? Senās Ķīnas pieredze. Vai pārmaiņas ir viennozīmīgi labas? Kādu cenu jāmaksā par ideju, ka pasaule jau ir ideāla?
Nobeigumā – pirmo 6 lekciju kopsavilkums.

Lekciju ciklā tiek skartas vēstures problēmas, kas joprojām nav līdz galam atrisinātas un izprastas. Par mainīgo un paliekošo katra laikmeta, tautas un ikviena cilvēka dzīvē, lai to labāk izprastu. Kā dāņu filozofs Sērens Kirkegors teicis: ”Mēs dzīvojam virzīdamies uz priekšu, bet dzīvi izprotam, raudzīdamies atpakaļ”.
Pēc katras lekcijas paredzēts laiks jautājumiem un atbildēm. Lekcijas notiek trešdienās no plkst. 18.30. līdz 20.30.