„Džezs Vecrīgā - Mazās Ģildes dārzā”

 18., 25. jūlijā un 29. augustā muzicēs

JAM ORCHESTRA

Savdabīgi ir sanācis, ka visiem grupas dalībniekiem viens no favorīt mūzikas stiliem vienmēr ir bijis džezs, bet dzīvē pārsvarā sanācis spēlēt citu stilu mūziku. Dažādu apstākļu sakritības rezultātā, jau vairāk nekā 15 gadus atpakaļ,  mūziķiem bija iespēja apvienoties un radīt unikālu džeza grupu, kas varēja izveidot sev interesantu repertuāru un aktīvi koncertēt līdz pat šim brīdim.

Repertuāra izveidē palīdzēja arī kopējas studijas augstskolā, kur regulāri tika veidotas stilistiski daudzveidīgas eksāmenu programmas. Daudzus gadus ir kopā spēlēts arī vairākos bigbendos un tā mazajos sastāvos – combo.  Daudz koncertēts dažādos koncertos klubos un festivālos. Bijusi brīnišķīga sadarbība ar daudziem izciliem māksliniekiem, piemēram,R.Ašmani, I.Busuli, I.Kerevicu, A.Vītoliņu, O.Pīrāgs  K.Krievkalnu u.c.

  1. gada oktobrī grupas līderis Andrejs Jevsjukovs izdod savu pirmo solo albūmu “Night Silence”, kas kļūst par pamatu grupas oriģinālmūzikas repertuāram.
  2. gada pavasarī tika izdots grupas oriģinālmūzikas pirmais albūms “9 Moore Rooms”.
  3. gada jūlijā ir pabeigts darbs pie grupas otrā oriģinālmūzikas albūma, kura mūzikas autors ir Andrejs Jevsjukovs

Grupas sastāvs –

  • Andrejs Jevsjukovs – komponists, aranžētājs, ģitārists. Pats galvenais grupas mūzikas radītājs un dzinējspēks. Daudzus savas dzīves gadus veltījis džeza mūzikai un džeza ģitārai. Latvijas izcilākais ģitāras pedagogs, strādā par docētāju JVLMA un džeza ģitāras spēles skolotāju RDKS (mag.paed.)
  • Romāns Vendiņš – JVLMA džeza nodaļas absolvents, džeza un rokenrola pianists. Šobrīd ļoti atzīts un pieprasīts kā Latvijas labāko dziedātāju koncertmeistars (Daumants Kalniņš, Aija Vītoliņa, Ieva Kerevica, Kristīne Prauliņa u.c.) grupas Big Al & The Jokers mākslinieciskais vadītājs un ideju ģenerators. Strādā arī par klavierspēles skolotāju Rīgas 45.vidusskolā (mag.art.)
  • Zintis Žvarts, Latvijā pazīstams rock&roll un populārās mūzikas saksofonists. Šobrīd Big Al & The Jokers, Mirage Jazz Orchestra un daudzu muzikālu projektu dalībnieks, izdevis savu populārās mūzikas soloalbūmu “Rudens. Saksofons”; strādā A.Kalniņa mūzikas vidusskolā un Rīgas 45.vidusskolā par saksofona spēles skolotāju (mag.paed.)
  • Pēteris Liepiņš – basģitārists, kontrabasists, ļoti pieprasīts un atpazīstams Latvijas mūziķis. Šobrīd spēlē grupā Big Al & The Jokers, Jelgavas bigbendā, grupā Labvēlīgais tips”. Ir ļoti daudzu muzikālu projektu dalībnieks. JVLMA, JMRMV, Jelgavas mūzikas vidusskolas, Rīgas 45.vidusskolas pasniedzējs (mag.paed.)
  • Gundars Lintiņš – vispopulārākais Latvijas rokmūzikas bundzinieks, daudzu muzikālu projektu dalībnieks, grupa Credo, J.Strazds, A.Ērglis, K.Krievkalns. Strādā arī par sitamo instrumentu spēles skolotāju Jelgavas mūzikas vidusskolā (mag.paed.)

Koncertā skanēs ļoti krāsaina un daudzveidīga mūzika. Interesanti klausīties kā mūziķu spēles stilistikā atspoguļojas daudzu citu stilu mūzika (rhythm & blues, New Orlean, swing, rock&roll, pop, funk, jazzrock, fussion, free u.c). Un pats galvenais – koncertā noteikti parādīsim Andreja Jevsjukova pašus jaunākos skaņdarbus, kuri tikko svaigi ir ierakstīti skaņu ierakstu studijā un visdrīzākajā laikā tiks izdoti jaunajā grupas kompaktdiskā.

Ieeja bez maksas