DŽEZS VECRĪGĀ – MAZĀS ĢILDES DĀRZĀ

Šogad koncertciklam “DŽEZS VECRĪGĀ – MAZĀS ĢILDES DĀRZĀ” jau 15. sezona!

Turpinot tradīcijas, Mazā Ģilde vasaras mēnešos rīdziniekiem un Rīgas viesiem dāvina bezmaksas džeza koncertus ceturtdienu pēcpusdienās.

Sākot ar 1. jūliju un līdz pat 26. augustam Mazās Ģildes dārzā katru ceturtdienu plkst. 17.00 būs iespējams noklausīties stundu garus bezmaksas džeza mūzikas koncertus atzinīgi novērtētu Latvijas mūziķu izpildījumā.
Šajā vasarā koncertos piedalīsies KĀRĻA VANAGA TRIO, JAM ORCHESTRA UN CITY JAZZ RIGA.

Pasākums tiek organizēts, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus. Ieeja bez maksas, uzrādot sadarbspējīgu vakcinācijas vai covid -19 izslimošanas sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu

Interesentus aicinām baudīt pasākumu, atrodoties arī Līvu laukuma teritorijā un atbildīgi izturoties pret savu un apkārtējo veselību.

Koncertus organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde” ar Rīgas domes atbalstu.

 

Jūlijā muzicēs džeza grupa JAM ORCHESTRA

 

Savdabīgi ir sanācis, ka visiem grupas dalībniekiem viens no favorīt mūzikas stiliem vienmēr ir bijis džezs, bet dzīvē pārsvarā sanācis spēlēt citu stilu mūziku. Dažādu apstākļu sakritības rezultātā, jau vairāk nekā 15 gadus atpakaļ, mūziķiem bija iespēja apvienoties un radīt unikālu džeza grupu, kas varēja izveidot sev interesantu repertuāru un aktīvi koncertēt līdz pat šim brīdim.
Repertuāra izveidē palīdzēja arī kopējas studijas augstskolā, kur regulāri tika veidotas stilistiski daudzveidīgas eksāmenu programmas. Daudzus gadus ir kopā spēlēts arī vairākos bigbendos un tā mazajos sastāvos – combo. Daudz koncertēts dažādos koncertos klubos un festivālos. Bijusi brīnišķīga sadarbība ar daudziem izciliem māksliniekiem, piemēram,R.Ašmani, I.Busuli, I.Kerevicu, A.Vītoliņu, O.Pīrāgs K.Krievkalnu u.c.
2008. gada oktobrī grupas līderis Andrejs Jevsjukovs izdod savu pirmo solo albūmu “Night Silence”, kas kļūst par pamatu grupas oriģinālmūzikas repertuāram.
2010. gada pavasarī tika izdots grupas oriģinālmūzikas pirmais albūms “9 Moore Rooms”.
2019. gada jūlijā ir pabeigts darbs pie grupas otrā oriģinālmūzikas albūma, kura mūzikas autors ir Andrejs Jevsjukovs
Grupas sastāvs –

Mareks Logins – šobrīd viens no populārākajiem un pieprasītākajiem Latvijas džeza bundziniekiem, studējis Briseles karaliskajā konservatorijā, Mirage Jazz orchestra, Syncopa un daudzi citi projekti.

Ilmārs Gekišs – universāls basģitārists, pedagogs, muzicē vairākās Latvijas grupās, izceļas ar lielisku stila izjūtu un virtuozu spēli.

Elvis Artūrs Lintiņš – izcils jaunās paaudzes taustiņinstrumentālists, komponists, aranžētājs, izglītību ieguvis slavenajā ASV Berklee College of Music

Kristens Kupčs – Rīgas Doma Kora skolas džeza nodaļas šī gada izcils absolvents, virtuozs ģitārists, kurš jau labi atpazīstams Latvijas mūziķu sabiedrībā

Zintis Žvarts – saksofonists, vienīgais iepriekšējo vasaru koncertu mūziķis, daudzu muzikālu projektu un ierakstu dalībnieks.