Adventa koncerts jauniešiem "Op.2"

 

Adventa koncerts jauniešiem “Op.2”

Skaties šeit:

https://www.youtube.com/watch?v=xYARS346Kmc

 

29.novembrī plkst. 19.00 no RKTMC “Mazā Ģilde” Lielās zāles notiks tiešraides Adventa koncerts jauniešiem “Op. 2”. Koncertā uzstāsies dziedātāja Asnate Rancāne un kontrabasists Staņislavs Judins. Koncerta tiešraide – mazagilde.lv un facebook.com/MazaGilde

Pirmajā Adventā RKTMC “Mazā Ģilde” turpina vairākus gadus īstenoto tradīciju, piedāvājot mierpilnu koncertu jauniešu auditorijai, šoreiz tiešraidē. Mākslinieku duets – Staņislavs Judins un Asnate Rancāne pārstāv un koncertā izpildīs etno minimālistisko mūziku – dziesmas ar autentiskām tautasdziesmu līnijām un etniskiem motīviem – novatoriski, neparasti un tembrāli bagāti.

Staņislavs Judins visvairāk zināms kā džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists, kurš gan piedalījies visdažādāko žanru un piederības mūzikas projektos. Manāms, ka pēdējā laikā viņu arvien vairāk interesē gan kompozīcija, gan brīvā improvizācija. Arī Adventa koncertā tiks atskaņota viņa oriģinālmūzikas kompozīcijas.

Savukārt skaistās balss īpašniece Asnate Rancāne pazīstama kā etniskās mūzikas pētniece, multiinstrumentāliste un nu jau ļoti populārās tautas mūzikas grupas “Tautumeitas” vadītāja.

Abi mākslinieki muzicē kopā jau vairākus gadus. Kopīgu eksperimentu laikā, izmantojot neparastu tehniku un improvizējot, abi mūziķi ir atraduši savu īpašo skanējumu un stilu, kā rezultātā tapis albums “Op. 2”.

Koncertu “Op. 2” organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.