mākslinieka Voldemāra Krutina personālizstāde “SNIEGOTIE DIMANTI”

No 15. oktobra līdz 29. novembrim RKTMC “Mazā Ģilde” Bellacord zālē notiks tēlotājmākslas studijas “Ģilde” mākslinieka Voldemāra Krutina personālizstāde “SNIEGOTIE DIMANTI”, kas būs apskatāma katru dienu laikā no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Šajā izstādē skatāmi Voldemāra Krutina darbi, kuri vislabāk atspoguļo mākslinieka daiļrades pamatprincipus. Kādreizējā aizraušanās ar kalnu tūrismu un alpīnismu lielā mērā ietekmējusi mākslinieka gleznu tematiku – tās ir ainavas ar kalniem. Ceļojumu iespaidi pa Kaukāzu, Pamiru, Alpiem un Pirenejiem uz audekla pārtapuši ainavās ar sniegotiem kalniem un straujām kalnu upēm.

Voldemārs Krutins ir jūrmalnieks, kuram gleznošana ir vaļasprieks. No 1998. gada viņš aktīvi darbojas RKTMC “Mazā Ģilde” tēlotājmākslas studijā “Ģilde”. Ar saviem darbiem viņš ir piedalījies visās šīs studijas izstādēs.

Māksliniekam ir bijušas vairāk kā piecpadsmit personālizstādes gan Rīgā, gan Jūrmalā, kā arī viņa darbi eksponēti Jūrmalas mākslinieku organizētajās grupu izstādēs visā Latvijā. 2015. gadā ar saviem darbiem piedalījies Jūrmalas mākslinieku izstādē Liepājas Vēstures un mākslas muzejā, vasarā piedalījies starptautiskā plenērā Jūrmalā un plenēra darbu izstādē Jūrmalas mākslinieku namā Bulduros, savukārt 2016. gada sākumā piedalījies Jūrmalas mākslinieku darbu izstādē Cēsu Vēstures un mākslas muzejā. Voldemārs Krutins piedalījies arī mākslas plenēros Mazsalacā, Usmā, Saldū, Brizulē, Valmierā, Cēsīs, Viesātos, Vecmīlgrāvī u.c. Viņa darbi atrodas privātkolekcijās gan Latvijā, gan arī ārzemēs.

Izstādi “SNIEGOTIE DIMANTI” organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Ieeja bez maksas.