Senās mūzikas koncerts “Mūzika karaļa galmā”

Senās mūzikas koncerts “Mūzika karaļa galmā”

Programmā “Musique pour la chambre du Roi” (Mūzika karaļa galmā) gambists Kevins Burda, flautiste Maija Kļaviņa un klavesīniste Gertruda Jerjomenko vēlas parādīt “ideālo” koncertu, kas varēja notikt Versaļā karaļa galmā, pulcējot ievērojamākos 18. gadsimta pirmās puses komponistus.

Programmas komponisti bija arī atzīti instrumentālisti, kas paši atskaņoja savus skaņdarbus, kā arī muzicēja kopā ar saviem kolēģiem dažādos ansambļu sastāvos, kā to apraksta Fransuā Kuperēns Karalisko koncertu priekšvārdā (Concerts royaux, 1714).

Žaka Otetēra (Jacques Hotteterre), Marēna Marē (Marin Marais), Žana-Filipa Ramo (Jean-Philippe Rameau) un Antuāna Forkerē (Antoine Forqueray) darbi ir uzrakstīti visizsmalcinātākajā franču stilā, bet ir paredzēti arī ikdienas izklaidēm karaļa galmā, balstoties uz deju ritmiem vai populārām dziesmām. Nereti skaņdarbu nosaukumi atsaucas uz tā laika komponistiem – “zvaigznēm”, kā piemēram, Žana-Filipa Ramo Piektā koncerta daļas ir veltītas komponistam Forkerē un Marēnam Marē.

 

Koncertu atskaņos:

Kevin Bourdat (viola da gamba, Francija)

Maija Kļaviņa (traversflauta)

Gertruda Jerjomenko (klavesīns)

– – –

IEEJA KONCERTĀ BEZ MAKSAS, aizpildot pieteikuma anketu: https://forms.gle/FZGjnqgCM2LnTTM79

Koncerta laikā tiks ievēroti visi aktuālie drošības pasākumi. Papildus informācija: +371 25714770.

 

Koncerts notiks RĪGAS VĒSTURISKĀS MŪZIKAS UN DEJAS FESTIVĀLA 2020 ietvaros

Pasākumu organizē: Rīgas Senās Mūzikas centrs