18. Baha kamermūzikas festivāls. Atklāšanas koncerts. Eiropas savienības Baroka orķestris

18.Baha kamermūzikas festivāls. Atklāšanas koncerts. Eiropas Savienības Baroka orķestris. Amandine Beijera (diriģente, baroka vijole), Larss Ulrihs Mortensens (mākslinieciskais direktors).

www.eubo.eu

Eiropas Savienības Baroka orķestrī (“EUBO”)pulcējas mākslinieki no visas Eiropas Savienības, lai iegūtu muzicēšanas pieredzi pasaules izcilāko baroka mūzikas speciālistu vadībā, kuri audzina un iedvesmo jaunos  mūziķus ar savu individuālo harizmātisko vadīšanas, izglītošanas un uzstāšanās manieri.  2018. gadā muzikālā direktora Larsa Ulrika Mortensena un divu viesdirektoru  Bojana Čiciča (Bojan Cicic) un and Amandīnes Beijeres (Amandine Beyer) vadībā EUBO uzstāsies dažādās ES valstīs – Beļģijā, Bulgārijā, Igaunijā, Vācijā, Itālijā, Latvijā un Lielbritānijā. Vieskoncertos jaunie, talantīgie mūziķi spēlēs visdažādākajās Eiropas vietās – slavenās koncertzālēs, piejūras vasaras festivālos, rudenīgos mežos paslēptos klosteros un ziemas ieskautās brīnišķīgās baznīcās. Bet centrālā vieta, kur pēc Eiropas ceļojumiem atgriežas EUBO, ir  AMUZ (Augustinus Muziekcentrum)  Antverpenē, kur EUBO ir rezidējošais orķestris ar uzdevumu izgaismot pilsētas baroka mantojumu un darboties kā baroka izpildītājmākslas ekselences centram, kuru līdzfinansē ES Radošās Eiropas programma  Eiropas Kultūras mantojuma gada 2018 ietvaros. EUBO ar lepnumu pilda savu pastāvīgo Eiropas Savienības Kultūras vēstnieka misiju.

Amandīne Beijere (Amandine Beyer) Diriģente un vijolniece

Starptautiski atzītā baroka vijolniece Amandīne Beijere ir iekarojusi vadošo vietu baroka  vijoļmūzikas interpretācijā. Viņas  2012. gadā ieskaņotās J.S. Baha sonātes un partitas  ieguva milzīgu kritikas atsaucību starptautiskā mērogā un tādus apbalvojumus kā Diapason d’or de l’année, Choc de Classica de l’année, Editor’s Choice for Gramophone, Prix Academie Charles Cros un Excepcional by Scherzo. Māksliniece turpina atskaņot šos Baha darbus koncertos visā Eiropā, piedaloties starpdisciplīnu skatuves uzvedumā  “Partita 2”, kura horeogrāfiju izveidojuši un dejo Anne Terēza de Kērsmakere  (Anne Theresa de Keersmaeker)  un Boriss  Šarmacs (Boris Charmatz). Amandīne regulāri uzstājas pasaules nozīmīgākajās koncertzālēs un baroka festivālos Parīzē, Sablē, Antverpenē, Insbrukā, Vīnē un Londonā. Viņa ir vairāku ansambļu dalībniece: les Cornets Noirs, spēlē duetos ar Pierre Hantai, Kristian Bezuidenhout un Laurence Beyer,  kā arī vada pati savu ansambli Gli Incogniti, kura kompaktdiski Vivaldi ” Četri gadalaiki” un Korelli  Concerti Grossi  saņēma starptautiskā s mūzikas kritikas uzslavas par jauniem sasniegumiem šā repertuāra atskaņošanā. Amandīne Beijere dedzīgi vēlas izaudzināt jaunu baroka mūziķu paaudzi un strādā kā pasniedzēja ESMAE augstskolā Porto, Portugālē, kā arī vada meistarklases gan savā dzimtajā Francijā, gan tik tālās zemēs kā Taivāna, Brazīlija, ASV un Kanāda. Kopš 2010. gada  māksliniece pasniedz baroka vijoļspēli  Schola Cantorum Basiliensis Šveicē. 2018. gadā Amandīne pirmo reizi spēlēs ar Eiropas Savienības Baroka orķestri  projektā  GOfBaroque.

Biļetes www.bilesuparadize.lv